Lees meer over een interessante vacature en over Zicht 'SGP in cliché'
Nieuwsbrief januari
In deze nieuwsbrief leest u onder andere over een interessante vacature, de Zicht editie over SGP in cliché en een opiniestuk over energiearmoede en energiebeleid van het kabinet.
Wij zijn op zoek naar jou!

Het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP (WI-SGP) is op zoek naar een wetenschappelijk medewerker m/v (0,8 fte). Kom jij het team versterken door politieke en maatschappelijke vraagstukken in het licht van Bijbelse uitgangspunten te onderzoeken? Ga voor meer informatie naar de website en solliciteer direct! Solliciteren kan tot uiterlijk 13 januari.

Meld je aan voor de Guido Academie

Ga je graag een stevig inhoudelijk debat aan? Wil je verder kijken dan de politieke waan van de dag? Je bezinnen op de grondbeginselen van christelijke politiek? Dan nodigen we je graag uit voor onze jaarlijkse Guido Academie! Dit keer besteden we aandacht aan het thema ‘solidariteit’. Zaterdag 21 januari van 10:00 - 16:00. Meld je nu aan via de knop!

Zicht: SGP in cliche

'Vandaag de dag krijgt niemand graag het verwijt om de oren dat ‘ie achter loopt. Wie niet meegaat met de tijd, lijkt bij voorbaat een verliezer. Gelet op de frequentie waarmee het in ’s lands vergaderzalen en elders klinkt, schijnt het een zwaarwegend argument. Niets is minder waar. Op de keper beschouwd is het zo licht als lucht en zo vluchtig als de ijdelheid van Predikers motto.'

In deze editie van Zicht behandelen we de clichés over de SGP en denken we na over identiteit en imago van de partij. Bestel deze Zicht-editie via onderstaande knop. Bent u nog geen Zicht abonnee? Ga naar de website voor meer info en mogelijkheden!

Opinieartikel over energiearmoede

De leden van het genootschap ‘Onze Taal’ verkozen energiearmoede tot woord van het jaar 2022. Wat is energiearmoede? Armoede als gevolg van gestegen energieprijzen, die een groot deel van het inkomen van een huishouden opslokken. Dat energiearmoede een dik probleem kan zijn, kwam pas in 2022 goed op het netvlies van veel mensen te staan. Ook bij de meeste leden van de Tweede Kamer was dat het geval. Lees het hele artikel via onze website!

Nieuwjaarswens

‘Niemand is gelukkig temidden van de onrust en verwarring van deze tijd, behalve zij die gebouwd zijn op het vaste fundament, dat is Jezus Christus.’ Met dit citaat van Guido de Brès als motto wensen we al onze donateurs, abonnees en nieuwsbrieflezers van harte veel heil en zegen toe voor het jaar 2023!

Femke van Amerongen, Hans van de Breevaart, Jeanette van der Elst en Jan Schippers

Deze e-mail is persoonlijk aan u gericht. Wij vragen deze e-mail niet door te sturen ter voorkoming dat anderen uw nieuwsbriefvoorkeuren aanpassen.