Till granen.
 

Varför inte en julklapp till dina nära och kära som faktiskt rimmar med hållbarhet, skärmfritt och återhämtning? Vi har tagit fram 24 julerbjudanden som vi hoppas ska vara tilltalande. Skynda att fynda: beställ senast den 13 december så hinner klapparna fram i god tid före julafton.

 

Nedan hittar ni några exempel på våra erbjudanden:

Läs Romina Pourmokhtaris självbiografi

Chicken nuggets på krita
Romina Pourmokhtaris


Avgående LUF-ordföranden och nyblivna klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari är inte bara Sveriges yngsta minister genom tiderna. Hon är också aktuell med sin första bok Chicken nuggets på krita. “Välskriven och uppfriskande”, tyckte Jens Liljestrand i sin recension för Expressen. 
 

Jan Jörnmarks sista del i Övergivna platser-trilogin

Övergivna platser – finalen
Jan Jörnmark


Under det senaste halvseklet har Sverige förändrats på ett dramatiskt sätt. Stora företag som Volvo och Saab har brutits upp eller försvunnit. Storstäderna har blomstrat samtidigt som de traditionella industribygderna förlorat arbeten och befolkning.  Övergivna platser finalen innehåller både historierna och fotografierna från platserna där den svenska samtidshistorien skapades. En fotobok som är lika fin på vardagsrumsbordet som underhållande under julhelgen.



Så blev Sverige världens mest radikala land

Radikalism & Avantgarde: Sverige 1947 – 1967
Red. Christian Abrahamsson och Torbjörn Elensky.


Åren 1947-1967 förändrades Sverige i snabb takt. Den tekniska utvecklingen och den ekonomiska tillväxten saknade motstycke och lade grunden inte bara för ett ojämförligt välstånd utan också för djupa sociala och kulturella förskjutningar. Allt som hade tagits för givet utmanades. Radikalism fick ett egenvärde. Avantgardet blev mainstream.

25 författare skriver t ex om avantgarde och uppror i teatervärlden (Karin Helander), den sexuella revolutionen (Oscar Swartz) och om den tidiga svenska televisionen som ett estetiskt demokratiprojekt (Petra Werner).

 

Sveriges moderna idéhistoria

Tanke och dröm – Svensk idéhistoria från 1900
Svante Nordin


Svante Nordin blev nominerad till Stora fackbokspriset för denna fantastiskt lärorika och underhållande skildring av den svenska idé- och kulturdebatten -  från Strindbergsfejden fram till våra dagar. Vi får möta författarna och poeterna, politikerna och journalisterna, teologerna, filosoferna och vetenskapsmännen som format de senaste 120 årens viktigaste debatter. 

 

Alla 46 essäer i Timbro förlags essäserie

Essäpaketet 


Sedan starten 2016 har vår essäserie lockat många av de bästa svenska samhällsdebattörerna: Lena Andersson, Joel Halldorf, Torbjörn Elensky, Mattias Svensson, Katrine Marcal och många, många fler. Nu kan du köpa hela serien med totalt 46 essäer för endast 995 kronor.
 

Psst...
Julmarknad

Missa inte vår julmarknad där man får chansen att känna och klämma på böckerna, dricka lite glögg och byta ett par ord med några av våra författare. Den 6 dec kl 15.00-18.30 i Timbros lokaler på Kungsgatan 60. Välkomna!

Till samtliga julerbjudanden
Kontakta oss

Timbro grundades 1978 och är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv. Vårt uppdrag är att utveckla idéer och långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Vi tror på allas rätt att forma sitt eget liv, i sin egen takt och att ta ansvar för detsamma.

Timbro på Twitter   |   Timbro på Facebook   |   Skicka vidare till en vän
 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Stiftelsen Fritt Näringsliv följer GDPR vilket betyder att vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter.
Vår integritetspolicy innehåller fullständig information, länk här
Har du några frågor så kontakta vår dataskyddsansvarig: [email protected]






This email was sent to [email protected]
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Timbro · Box 3037 · Stockholm 103 61 · Sweden