Lees meer over de Guidolezing, de nieuwste Zicht en een interessante vacature.
Nieuwsbrief oktober
In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de Guidolezing, de nieuwste Zicht en een vacature voor redactieleden Zicht.
Meld je nu aan voor de Guidolezing

De jaarlijkse Guidolezing vindt dit najaar DV plaats op dinsdagavond 1 november 2022 in Kasteel Woerden. Deze avond hoopt historicus dr. Bart Jan Spruyt een boeiende lezing te houden. De Guidolezing zal gaan over burgerlijke ongehoorzaamheid – een vergelijking tussen de visies van Guido de Brès toen en zijn reformatorische nazaten nu. Meld u nu aan via onze website!

Lees de nieuwste Zicht editie!

De nieuwste editie van het kwartaalblad Zicht is recent verschenen. In deze editie gaan we in op vragen als waar verantwoordelijkheid van de overheid stopt als het gaat om een schild te zijn voor de zwakken in de samenleving. 

Van meet af aan heeft de SGP de verantwoordelijkheid van de overheid op sociaaleconomisch terrein willen begrenzen. Niet omdat zij meende dat mensen zelfredzaam moeten zijn. Wel omdat de samenleving en haar gemeenschappen zoveel mogelijk ruimte moeten krijgen en mensen het niet mogen verleren oog te hebben voor elkaar. Bestrijding van armoede en eenzaamheid vraagt immers om meer dan financiële steun. Benieuwd geworden? U kunt deze editie bestellen via onderstaande knop!

Vacature redactieleden Zicht

Het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP (WI-SGP) is op zoek naar redactieleden (m/v) voor het kwartaalblad Zicht. Kom jij de redactie versterken en een waardevolle bijdrage leveren aan ons blad?

Houd je ervan om je te verdiepen in maatschappelijke vraagstukken? Wil jij bijdragen aan het bevorderen van de bezinning op actuele ontwikkelingen in het licht van de Bijbelse waarden? Beschik jij over een vlotte pen en draag jij de SGP een warm hart toe? Dan zijn wij op zoek naar jou! Ga voor meer informatie over de vacature naar onze website. 

SGP Next organiseert bijeenkomst

De SGP start een netwerk voor jonge SGP’ers: SGP Next. Met het netwerk willen we jonge leden (25-40 jaar) blijvend aan de partij binden. Activiteiten van SGP Next zijn bedoeld om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen en in gesprek te gaan over actuele politieke vraagstukken.

Het eerste evenement van SGP Next is D.V. vrijdagavond 18 november in Kasteel Woerden. We gaan in gesprek over het thema 'De kunst van het kiezen'. Hoofdspreker is generaal b.d. Mart de Kruif. Verder is er aandacht voor dilemma's rondom stikstof, abortus, ondernemen en gezin. Meer informatie over SGP Next en aanmelden voor het startevenement kan via next.sgp.nl.’’

Stagiair Marjolein de Bie stelt zich voor

De komende tijd hoopt Marjolein de Bie bij het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP stage te lopen. Zij onderzoekt tijdens haar stage de bedreigingen vanuit China in Nederland en hoe we daar het beste op kunnen reageren. Marjolein stelt zich graag aan u voor. Lees het hele artikel op onze website!

''Tijdens mijn stage bij het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP ga ik onderzoeken hoe we als Nederland volgens de SGP, een vuist dienen te maken tegen de toenemende bedreiging vanuit China.''

Social media serie Guido

Via Instagram hopen wij de komende weken achtergrondinformatie te geven over het leven en werk van Guido de Brès. Wilt u ons ook volgen op Instagram? Klik dan op de onderstaande knop!

volgen
Maak kennis met Zicht en word abonnee!

Bent u nog geen Zicht abonnee? Word nu abonnee via onze website en ontvang o.a. dit themanummer over Complottheorieën en een welkomstcadeau naar keuze bij u thuis! Wij wensen u veel leesplezier! 

De volgende Zicht-editie komt in december uit. Het thema is: Vooroordelen en het imago van de SGP.

P.S. Ben jij student of lid van SGP-jongeren? Dan ontvang jij korting op het abonnement! Ga naar de website wi.sgp.nl/zicht voor meer info!

Guido 500

Het jaar 2022 is een bijzonder jaar voor de Guido de Brès-Stichting, het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP. Want naar alle waarschijnlijkheid is het 500 jaar geleden dat onze naamgever Guido de Brès werd geboren. Dat heugelijke feit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dit jaar zal in het teken staan van het leven en werk van Guido de Brès. Wij noemen het 'Guido 500 jaar'. In samenwerking met o.a. de Guido de Brès school in Rotterdam-zuid hopen we hier aandacht aan te besteden. Kijk voor meer informatie op onze website.

Deze e-mail is persoonlijk aan u gericht. Wij vragen deze e-mail niet door te sturen ter voorkoming dat anderen uw nieuwsbriefvoorkeuren aanpassen.