Meld u nu aan voor het forumdebat in Kasteel Woerden!
Uitnodiging forumdebat gendergelijkheid

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de forumavond over het actuele thema Gendergelijkheid, Deo volente op maandagavond 23 mei in Woerden:

                              FEELINGS, FRAMES & FEITEN
                              in gesprek over gendergelijkheid

Begin dit jaar heeft het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP (WI-SGP) een publicatie over ‘Gendergelijkheid’ uitgebracht. In deze publicatie wordt enerzijds ingegaan op de ontwikkelingen rondom de (toenemende) zorg voor transgender personen en het belang van goede, professionele medische zorg. Anderzijds belicht het boek ook de ideologische drijfveren die in de bredere discussie over gendergelijkheid een rol spelen.

Naar aanleiding van onze publicatie en in het licht van de actuele maatschappelijke discussie (denk hierbij aan wetgeving rondom registratie van geslachtswijziging) belegt het WI-SGP deze forumavond. Een aantal deskundige sprekers zullen vanuit hun professionele optiek een bijdrage leveren aan de gedachtewisseling over dit gevoelige en ingewikkelde onderwerp.

Gastsprekers
Prof. dr. M. den Heijer


Vanuit medisch professioneel perspectief is te gast dr. M. den Heijer, hoogleraar Endocrinologie bij Amsterdam UMC en internist-endocrinoloog bij Amsterdam UMC.

Prof. dr. ir. H. Jochemsen

Vanuit ethisch en theologisch perspectief is te gast dr. ir. H. Jochemsen, bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Universiteit van Wageningen.

Na de inleidingen vindt een forumgesprek plaats tussen de inleiders en dr. Roelof Bisschop, woordvoerder ‘gendervraagstukken’ van de SGP-fractie in de Tweede Kamer. WI-bestuurslid mevr. dr. Hilde Westerman hoopt de discussie te leiden. Voor deelnemers is er ruimte om vragen te stellen.

Praktische informatie

De forumavond vindt plaats in Kasteel Woerden te Woerden; deze locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer en op andere manieren. Vanaf 19.15 uur is er inloop met koffie of thee. Het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.45 uur. Na afloop is er gelegenheid voor informele ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje. Aanmelding vooraf is verplicht, via onderstaand formulier of per telefoon 010 - 7200 785.

Doelgroep: geïnteresseerden in de maatschappelijke discussie over gendergelijkheid, personen die werken in de (transgender) zorg of in het onderwijs, of bijvoorbeeld ouders, politici, bestuurders en ambtsdragers die in aanraking komen met vragen over genderidentiteit, genderexpressie of -discriminatie.

Gendergelijkheid - transgender personen tussen ideologie en compassie

Dit boek zal op 23 mei bij de boekentafel verkrijgbaar zijn voor € 11,95. U kunt het ook bestellen via onze webshop (zie onderstaande link) of bij uw plaatselijke boekhandel.

In de Volkskrant noemde journalist Martin Sommer onze publicatie ‘een helder denkstuk’. In de Waarheidsvriend schreef ds. P. Nobel in zijn recensie van Gendergelijkheid: ‘Ik wens dit boek in handen van veel beleidsmakers in christelijke organisaties en kerkenraadsleden.’

Deze e-mail is persoonlijk aan u gericht. Wij vragen deze e-mail niet door te sturen ter voorkoming dat anderen uw nieuwsbriefvoorkeuren aanpassen.