Essävecka på Timbro förlag

I höst fyller Timbro förlags essäserie fem år. Det vill vi fira! 

Under höstlovsveckan den 1 - 7 november säljer vi essäerna för endast 25 kronor styck (ord. pris 40 kr). Vi har också tagit fram flera essäpaket där du kan få fem essäer på liknande teman för endast 100 kr. Dessutom går det denna vecka att köpa samtliga 39 titlar i essäserien för endast 599 kr (ord pris 1560 kr)
Klicka här för att komma till essäveckans erbjudanden

Tre temapaket - fem essäer för 100 kr

Essäpaket om feminism 
Titlar: Att utbilda en kvinna är att utbilda ett land av Peter Alestig, Hem och stat av Selma Lagerlöf, "Du ska aldrig behöva be en karl om pengar till silkesstrumpor" av Susanna Popova, Är tjejgympa kvinnoförtryck? av Karin Pihl och Med den sega styrkan hos en naturkraft av Amelia Möller Andréewitch.  

Essäpaket om konservatism
Titlar: Om konservatismen som motgift till insulär perfektionism av Thomas Engström, Konservativ kosmopolitism av Janan Ganesh, Ett konservativt försvar för EU av Dalibor Rohac, Eld och elegans - det högerradikala idéarvet från Schmitt till D’Annunzio av Carl Vincent Reimers och Radikalkonservatismens rötter - Rudolf Kjéllen och 1914 års idéer av Christian Abrahamsson.  

Essäpaket om Ett annat Europa
Titlar: Ett kidnappat Västerland eller Centraleuropas tragedi av Milan Kundera, Ekonomiska villkor för en mellanstatlig federalism av FA Hayek, Segra eller dö: 1989 och början på kulturkriget av Andreas Johansson Heinö, Vid historiens slut blåste bilen av vägen och EU: utvidgat, fördjupat eller sönderslaget? av Jasenko Selimovic.

Hela Timbros förlags essäserie för endast 599 kr
Denna vecka går det dessutom att köpa samtliga 39 titlar i essäserien.

Hela essäpaketet finns att köpa här

Tre helt nya essäer: Kärnkraft, New public management och framtidsvisioner i film

Vi har också nöjet att presentera de tre senaste tillskotten till essäserien:

Hur Sverige blev världens tredje kärnkraftsnation är berättelsen om hur Sverige efter kriget kom att bli pionjär i utbyggnaden av kärnkraftverk, och vilken central roll som Curt Nicolin spelade för denna utveckling. Essän är författad av Anders Johnson, en av Sveriges främsta näringslivshistoriker.

I Enhetslösningarnas tyranni undersöker nationalekonomen Andreas Bergh och sociologen Olof Hallonsten det moderna samhällets dragning mot det mätbara. De visar också på vilket sätt såväl marknadsekonomi som fri forskning kan utgöra motvikter mot oönskad storskalighet och centralism. 

I Camera Futura - hur filmen föreställde sig framtiden har filmkritikern och författaren Hynek Pallas följt framtidsvisioner i filmen - från sovjetiska femtiotalsutopier till dagens kommersiella klimatdystopier. 

Här finns våra tre senaste essäer och andra nytillskott

Praktisk info
Erbjudandet på alla essäer gäller från 1 till 7 november på Timbro.se/forlag
Fri frakt vid beställningar över 500 kronor.  
För recensionsexemplar eller frågor, kontakta Amanda Broberg på Timbro förlag.
E-post: [email protected], telefon: 0722331335

Här finns alla essäveckans erbjudanden

Timbro grundades 1978 och är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv. Vårt uppdrag är att utveckla idéer och långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Vi tror på allas rätt att forma sitt eget liv, i sin egen takt och att ta ansvar för detsamma.

Timbro på Twitter   |   Timbro på Facebook   |   Skicka vidare till en vän
 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Stiftelsen Fritt Näringsliv följer GDPR vilket betyder att vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter.
Vår integritetspolicy innehåller fullständig information, länk här
Har du några frågor så kontakta vår dataskyddsansvarig: [email protected]






This email was sent to [email protected]
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Timbro · Box 3037 · Stockholm 103 61 · Sweden