Säsongsstart på Timbro förlag!

Nu drar vi igång hösten med nya titlar, Stockholms bokhelg och äntligen fysiska boklanseringar igen. Läs vidare för att se vad som händer hos oss de kommande veckorna!

En liberal med hatkärlek till Frankrike
I slutet av 1980-talet flyttade Fredrik Segerfeldt från Blekinge till Frankrike för ett år som utbytesstudent i en liten by i Champagne. Det blev starten på en livslång hatkärlek till Frankrike. I sin nya bok Frankrike - en hatkärlekshistoria skriver han om den förtjusande kulturen men stundvis obegripliga politiken. Varvat med personliga anekdoter försöker Segerfeldt borde förstå och förklara ett älskvärt land som ibland tycks sakna logik. 

Den 2 september är det lanseringsfest för boken på Le Bistro på Kungsholmen. Mellan kl 17:00 och 18:45 är du välkommen att mingla och lyssna när berättar fFredrik berättar om boken. Det bjuds på dryck och tilltugg i fransk anda. 

Boken finns att köpa här
Lyssna på när Fredrik berättar om boken
Måste EU utvidgas för att överleva?
Storbritannien har lämnat men en rad länder står på kö för att gå med i den krisande unionen. I Jasenko Selimovics nya essä EU: utvidgat, sönderslaget, fördjupat argumenterar han för att nya medlemsländer kan vara lösningen för ett vilset EU. 

Den 26 augusti lanserar vi essän med ett lunchseminarium ihop med tankesmedjan Frivärld. Medverkar i panelen gör essäförfattaren Jasenko Selimovic och Emanuel Örtengren som är tf chef på Frivärld. Samtalet leds av Gunnar Hökmark. 
Boken finns att köpa här
Anmäl dig till seminariet här
Timbro förlag på Stockholms bokhelg
Sista helgen i augusti går Stockholms bokhelg av stapeln med boksamtal och scener över hela Stockholm. 

Här är vårt schema för helgen:
FREDAG
Bokbord på Hasselbacken, Hazeliusbacken 20, på Djurgården kl 16 - 19.
Bokförsäljning i Timbros lokaler på Kungsgatan 60, kl 10 - 15. 

LÖRDAG
Bokbord på Stadsmuseets gård, Ryssgården, i Gamla stan kl 11 - 16.
Bokbord på Hasselbacken, Hazeliusbacken 20, på Djurgården kl 12 - 18.
Författarsamtal i Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7: Andreas Johansson Heinö om Anteckningar från kulturkriget, kl 17:00 - 17:20.
Bokförsäljning i Timbros lokaler på Kungsgatan 60, kl 10 - 15. 

SÖNDAG
Författarsamtal i Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7: Nils Lundgren och Eva Nisser om Junilistan: Historien om ett uppror, kl 10:30 - 10:50.
Bokbord på Hasselbacken, Hazeliusbacken 20, på Djurgården kl 11 - 17.
Författarsamtal i Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7: Fredrik Segerfeldt om Frankrike - en hatkärlekshistoria, kl 16:30 - 16:50. 
Bokförsäljning i Timbros lokaler på Kungsgatan 60, kl 10 - 15. 

 
Hur ser liberaler på människan?
 I det senaste avsnittet av Ideologipodden diskuteras liberalismens människosyn. Det handlar om den franska revolutionen, skotsk upplysning, synen på staten och mycket mer. Gäster är Henrik Dalgard och Linnea Dubois, skribenter på Smedjan. Programledare är Amanda Broberg. 
Lyssna på avsnittet här

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Alla våra event har begränsat med platser och är anpassade för att undvika trängsel. Vi uppmanar er att stanna hemma vid minsta symtom. I övrigt - varmt välkomna!
 

Timbro grundades 1978 och är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv. Vårt uppdrag är att utveckla idéer och långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Vi tror på allas rätt att forma sitt eget liv, i sin egen takt och att ta ansvar för detsamma.

Timbro på Twitter   |   Timbro på Facebook   |   Skicka vidare till en vän
 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Stiftelsen Fritt Näringsliv följer GDPR vilket betyder att vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter.
Vår integritetspolicy innehåller fullständig information, länk här
Har du några frågor så kontakta vår dataskyddsansvarig: [email protected]






This email was sent to [email protected]
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Timbro · Box 3037 · Stockholm 103 61 · Sweden