Nyheter från Timbro förlag!

Kulturkrig, Chicagoskolan och allt du behöver veta om skatter och elförsörjning. Spana in juni-nyheterna från Timbro förlag! 

Ny serie böcker som lär dig allt du behöver veta om de hetaste sakfrågorna
Nu lanserar vi en ny serie böcker, där ämnesexperter skriver pedagogiskt och initierat om de viktigaste politiska frågorna. Timbros Allt du behöver veta-serie lär dig det du behöver kunna för att hänga med i samhällsdebatten. 

Vad kan du egentligen om det svenska skattesystemet?
Nu kommer Allt du behöver veta om skatter av Jacob Lundberg, som är doktor i nationalekonomi och chefsekonom vid Timbro. Skatterna är en ständig politisk stridsfråga. Samtidigt är skattesystemet både omfattande och svårt att överblicka. I den här boken guidar Lundberg pedagogiskt läsaren genom Sveriges skattesystem, från momsen på varorna vi köper till skatten på företagens vinster. 

”Jacob Lundberg har skrivit den bästa och mest läsvärda stridsskriften för ett effektivt och liberalt skattesystem.” - Klas Eklund, författare till Vår ekonomi
Boken finns att köpa här
Se lanseringssamtalet med Jacob Lundberg och Niklas Wykman här
Hur säkrar vi framtidens elförsörjning?
Elförsörjningen har blivit politiskt sprängstoff, samtidigt som många tar den för given har det svenska elsystemet försämrats år efter år. I Allt du behöver veta om svensk elförsörjning av Jan Blomgren, professor i tillämpad kärnfysik, får läsaren en heltäckande och pedagogisk introduktion till svensk energipolitik – från utbyggnaden av den svenska elförsörjningen under 1900-talet till vad som krävs för att säkra framtidens elförsörjning.
Boken finns att köpa här
Se lanseringssamtalet med Jan Blomgren här
Hur började egentligen det svenska kulturkriget?
Vill man förstå svensk politik på 2020-talet måste man förstå kulturkrigens logik, menar Andreas Johansson Heinö. I sin nya bok Anteckningar från kulturkriget djupdyker han i kulturkrigets idévärld: identitetspolitiken, den nya konservatismen, populismen och nationalismen.

“Johansson Heinö räds inte komplexiteten. Han låter den blomma ut.” Måns Wadensjö om boken på SvD Kultur. 
Boken finns att köpa här
Vad är Chicagoskolan?
Det är ingen fysisk plats, men däremot en inflytelserik nationalekonomisk skolbildning, som format nobelpristagare som Milton Friedman. Vad går den ut på och hur skiljer den sig från den så kallade österrikiska skolan? I det senaste avsnittet av Ideologipodden avhandlar Amanda Broberg Chicagoskolan tillsammans med bokaktuella Jacob Lundberg. 
Lyssna på avsnittet här
Kalendarium
18 juni: Nytt avsnitt av Ideologipodden. Amanda Broberg diskuterar Francis Fukuyama och historiens slut med Andreas Johansson Heinö och Emanuel Örtengren. 
5 juli - 1 augusti: Sommarrea på Timbro förlag. 

Vi på Timbro förlag önskar er alla en trevlig sommar, och ser fram emot en höst med lanseringar av många spännande titlar.

Timbro grundades 1978 och är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv. Vårt uppdrag är att utveckla idéer och långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Vi tror på allas rätt att forma sitt eget liv, i sin egen takt och att ta ansvar för detsamma.

Timbro på Twitter   |   Timbro på Facebook   |   Skicka vidare till en vän
 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Stiftelsen Fritt Näringsliv följer GDPR vilket betyder att vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter.
Vår integritetspolicy innehåller fullständig information, länk här
Har du några frågor så kontakta vår dataskyddsansvarig: [email protected]






This email was sent to [email protected]
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Timbro · Box 3037 · Stockholm 103 61 · Sweden