From Partij voor de Dieren <[email protected]>
Subject Doorbraak: drie grote successen!
Date May 12, 2021 4:09 PM
  Links have been removed from this email. Learn more in the FAQ.
  Links have been removed from this email. Learn more in the FAQ.
Dieren in veehouderij eindelijk beter beschermd bij wet | [[link removed]] Webversie&nbsp;

Beste nieuwsbrieflezer,

&nbsp;

Goed nieuws! Drie van onze voorstellen om dieren in de veehouderij beter te beschermen zijn aangenomen. Ik heb staan juichen in de Tweede Kamer. Dankzij onze voorstellen gaat de Wet Dieren eindelijk doen waar ie voor bedoeld is: dieren beschermen!

&nbsp;

[[link removed]] 1. Dieren mogen niet langer worden aangepast aan het systeem, maar het systeem wordt aangepast aan de dieren.Dit is echt een enorme doorbraak voor die honderden miljoenen dieren in de bio-industrie. Het natuurlijk gedrag van een dier wordt voorop gesteld. Dat betekent dat dieren daglicht en genoeg bewegingsruimte krijgen. Het betekent ook dat er geen biggenstaartjes meer worden afgeknipt, dat er voldoende zwemwater beschikbaar moet zijn voor eenden en dat konijnen niet langer in draadgazen kooien mogen worden opgesloten.

&nbsp;

[[link removed]] 2. Dieren beschermen tegen stalbranden.

&nbsp;

Dieren moeten eindelijk wettelijk worden beschermd tegen stalbranden. Wij pleiten al sinds onze komst in de Tweede Kamer in 2006 voor maatregelen tegen stalbranden, maar de regering kwam steeds slechts met vrijwillige en vrijblijvende actieplannen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelde zelfs dat de brandveiligheid de afgelopen jaren alleen maar is verslechterd in plaats van verbeterd. Het kabinet vond het niet nodig om wettelijke regels op te stellen voor de brandveiligheid van stallen. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat nu gelukkig wel. Dieren verdienen betere bescherming tegen brand dan wc-rollen, en die krijgen ze nu.

&nbsp;

[[link removed]] 3. Fokbeperkingen wanneer dierenwelzijn in gedrang komt.

&nbsp;

Tot slot stemde de Tweede Kamer voor ons voorstel om fokbeperkingen te kunnen instellen om dierenleed te voorkomen. Dit kan voorkomen bij een hittegolf of als de slachtsnelheid omlaag moet door een pandemie als corona. De Nederlandse veehouderij is nu zo efficiƫnt ingericht dat er constant dieren bij worden gefokt. Zelfs bij bijvoorbeeld een hittegolf moeten de dieren naar het slachthuis, omdat er aan de andere kant doorlopend dieren bijgefokt worden en de stallen anders overvol raken. In zulke situaties moet je stoppen met fokken. Dankzij ons voorstel kan dat nu.

&nbsp;

Met dank aan jullie, de PvdD-stemmers die ons in staat stellen dit belangrijke werk voor de dieren voort te zetten!

&nbsp;

Hartelijke groet,

Esther Ouwehand

Partij voor de Dieren

[twitter.com/PartijvdDieren]

[www.instagram.com/partijvddieren]

[www.youtube.com/user/PartijvoordeDieren]

Wil je geen nieuwsbrieven meer ontvangen van de Partij voor de Dieren? Schrijf je [[link removed]] hier uit.
Screenshot of the email generated on import

Message Analysis