Nyheter från Timbro förlag!

Nya böcker, nya poddavsnitt och massa annat spännande på gång. Läs här om de senaste nyheterna från Timbro förlag.

Minns ni Junilistan?
I EU-valet 2004 fick underdog-partiet Junilistan osannolika 14,5 procent. I Junilistan: Historien om ett uppror skildras detta spännande kapitel i vår nutidshistoria för första gången. Det här är inifrån-berättelsen om en fascinerad resa genom svensk politik. 

Boken finns att köpa här
Mauricio Rojas om det svenska integrationsmisslyckandet
Farväl till gemenskapen väckte stor uppmärksamhet när den kom ut första gången 2004. Snart två decennier senare är Rojas skarpa, personliga och humoristiska analys av den svenska ambivalensen inför mångkultur lika relevant. Till 2021 års utgåva har texten uppdaterats och författaren har skrivit ett nytt förord där han berättar om sina egna erfarenheten som politiker och debattör. 
Boken finns att köpa här
Radikalkonservatismens rötter
I två uppmärksammade essäer dissekeras de idéer som inspirerat den nya radikala högern. Carl-Vincent Reimers skriver i Eld och elegans om den tyske juristen Carl Schmitt och den italienske poeten Gabriele D’Annunzio. I Radikalkonservatismens rötter behandlar Christian Abrahamsson den svenske statsvetaren Rudolf Kjellén och 1914 års idéer.
Essäerna finns att köpa här
Debatt om den liberala demokratin
Den liberala demokratin är i ropet. Men vad är liberal demokrati egentligen och när sattes prefixet liberal framför demokrati? I det senaste avsnittet av Ideologipodden återupplivas en gammal konflikt mellan vänstern och liberaler i synen på demokratiideal, individuella rättigheter och juridifieringen av politiken. Gäster är Adam Danieli, juriststudent och skribent på Smedjan, och Samuel Guron, juriststudent och tidigare ordförande för S-jurister. Programledare är Amanda Broberg.
Lyssna på avsnittet här
Håller borgerligheten på att överge internationalismen?
Sedan andra världskriget har den svenska borgerligheten värnat internationellt samarbete, men nu hörs allt fler kritiska röster mot såväl internationella konventioner som EU. Vad hände med högerns internationalistiska arv? I det senaste avsnittet av vår essäpodd Eftertanke - På spaning efter den internationalism som flytt - tar Emanuel Örtengren sig an kritikerna. 
Lyssna på avsnittet här
Kalendarium
23 april: Nytt avsnitt av Ideologipodden: Andreas Johansson Heinö och Torbjörn Tännsjö diskuterar demokrati som överideologi
28 april: Webblansering av Farväl till gemenskapen av Mauricio Rojas
7 maj: Nytt avsnitt av Ideologipodden om islamism med Eli Göndör
12 maj: Webblansering av Vår beredskap var god av Pär Isaksson

 

Timbro grundades 1978 och är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv. Vårt uppdrag är att utveckla idéer och långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Vi tror på allas rätt att forma sitt eget liv, i sin egen takt och att ta ansvar för detsamma.

Timbro på Twitter   |   Timbro på Facebook   |   Skicka vidare till en vän
 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Stiftelsen Fritt Näringsliv följer GDPR vilket betyder att vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter.
Vår integritetspolicy innehåller fullständig information, länk här
Har du några frågor så kontakta vår dataskyddsansvarig: [email protected]






This email was sent to [email protected]
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Timbro · Box 3037 · Stockholm 103 61 · Sweden