Nyheter från Timbro förlag!

Vi längtar efter att restriktionerna ska lätta så att vi äntligen kan få bjuda in till boklanseringar och debatter igen men i väntan på det hoppas vi att ni vill ta del av allt vi har att erbjuda: nya böcker, nya poddavsnitt och nya webbsamtal.

Ny bok om den arabiska våren
Nu finns antologin De arabiska såren: tio år av revolt, stormaktspolitik och spruckna drömmar ute. Tio år har gått sedan de hoppfulla revolutionerna och upproren som fick benämningen “den arabiska våren”. Var blev det av de ljuva drömmarna om frihet och demokrati? I ett samtal i två delar samtalarar bokens redaktör Eli Göndör med några av bokens kapitelförfattare som Cecilia Uddén, Fanny Härgestam, Thomas Gür och Nathan Shachar om utvecklingen i de olika länderna i regionen. 

Se första delen av samtalet här
Se andra delen av samtalet här
Boken finns att köpa här
Ny antologi om borgerligheten efter alliansen
Alliansen finns inte längre. Hur kommer borgerlighetens vägval se ut i ett nytt politiskt landskap? I antologin Efter Alliansen: Idéer för en ny borgerlighet funderar rutinerade profiler och framtidsnamn kring en rad olika sakfrågor och försöker staka ut en väg framåt för politiken. Med kapitel av Tove Lifvendahl, Naod Habtemichael, Carl-Vincent Reimers, Alexandra Ivanov, Hanna Wagenius, Adam Danieli, Edvard Hollertz, Sten Tolgfors, Isak Kupersmidt och PJ Anders Linder. 

Boken har redan fått goda recensioner:
“Ett reningsbad för den som vill gå tillbaka till de värden en borgerlighet bör försvara”, skrev Stina Oscarson (SvD), medan Mattias Svensson fick “hoppet åter om borgerligheten” (SvD).

I ett specialavsnitt av Smedjanpodden samtalar några av bokens kapitelförfattare samt redaktörerna Zebulon Carlander och Emanuel Örtengren om borgerlighetens värdegemenskap efter alliansen. 

 
Lyssna på avsnittet här
Boken finns att köpa här
Nytt avsnitt av Eftertanke
I det senaste avsnittet av vår essäpodd Eftertanke diskuterar Eva Forslund gängkriminalitetens orsaker och huruvida hårdare straff verkligen kan förväntas leda till minskad brottslighet. 
Lyssna på Gängkriminalitet och rationalitet - om vikten av att förstå brottslighetens orsaker här
Nytt avsnitt av ideologipodden
I det senaste avsnittet av ideologipodden diskuteras rättsstaten. Gäster är Eva Forslund, ledarskribent på UNT och aktuell med senaste avsnittet av Eftertanke, och Adam Danieli, juriststudent och skribent på Smedjan.
Lyssna på avsnittet här
Kalendarium
26 mars: Nytt avsnitt av ideologipodden: Andreas Johansson Heinö och Christian Abrahamsson diskuterar Rudolf Kjellén och 1914 års idéer.
29 mars: Lansering av två essäer om den nya högerns idéhistoriska arv. Christian Abrahamsson skriver om Rudolf Kjellén och Carl-Vincent Reimers om Gabriele D’Annunzio och Carl Schmitt.
6 april: Lansering av vår senaste utgåva i klassiker-serien: Det man ser och det man inte ser - och andra texter av Frédéric Bastiat.
6 - 11 april: Klassikervecka på Timbro förlag: håll utkik på timbro.se/forlag efter specialerbjudanden i vår klassikerserie.

 

Timbro grundades 1978 och är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv. Vårt uppdrag är att utveckla idéer och långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Vi tror på allas rätt att forma sitt eget liv, i sin egen takt och att ta ansvar för detsamma.

Timbro på Twitter   |   Timbro på Facebook   |   Skicka vidare till en vän
 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Stiftelsen Fritt Näringsliv följer GDPR vilket betyder att vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter.
Vår integritetspolicy innehåller fullständig information, länk här
Har du några frågor så kontakta vår dataskyddsansvarig: [email protected]






This email was sent to [email protected]
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Timbro · Box 3037 · Stockholm 103 61 · Sweden