Nyheter från Timbro förlag!

Mycket står stilla just nu – men inte Timbro förlag. Här kommer några av våra nyheter från januari. Passa på att klicka hem någon av våra senaste böcker att läsa i vintermörkret.

Ny klassiker: Ludwig von Mises
Mänskligt handlande räknas återkommande till en av 1900-talets viktigaste böcker. Självklart hör Ludwig von Mises magnum opus hemma i vår klassikerserie! Nu finns den för första gången i svensk översättning. 

“En civilisationsgärning av Timbro att översätta och ge ut Human Action.” - Fredrik Johansson, skribent på SvD:s ledarsida, på Twitter.

Vill du veta mer om Mises och den österrikiska skolan? Lanseringssamtalet finns på Timbros Youtube-kanal. 

Klicka här för att köpa Mänskligt handlande
Se lanseringssamtalet här
Nypremiär för Ideologipodden
Förra fredagen hade den tredje säsongen av Ideologipodden premiär. Avsnittet djupdyker i den österrikiska skolan som Mises var en viktig företrädare för. Vad innebär egentligen denna mytomspunna inriktning inom nationalekonomin, vilka liberaler har den influerat och vad handlade konflikten med Chicagoskolan egentligen om? Gäst är Benjamin Juhlin som översatt Mänskligt handlande. Programledare är Amanda Broberg.

 
Lyssna på Ideologipodden här
Nytt seriealbum om marknadsekonomi
Att betala skatt är ett sätt att hjälpas åt”, sa Bamse i ett klassiskt serietidningsnummer. I Hjälpas åt: om marknader och människor vidgar nationalekonomen Andreas Bergh perspektivet. Glöm egoism och roffarkapitalism – marknadsekonomi är ett sätt att hjälpas åt. Det är en underhållande seriebok som erbjuder tuggmotstånd både för den som ser marknaden som ett hot och den som tror att den löser allt.

"Att förklara välfärdsstaten som ett sätt att hjälpas åt är knappast kommunistpropaganda. Däremot är det synd att Bamse aldrig haft en skola om marknadsekonomi. Välfärdsstaten och marknadsekonomin är nämligen båda institutioner som gör det lättare för människor att hjälpas åt." Eva Forslund recenserar boken i Upsala Nya Tidning. 

“För bitvis blir jag på riktigt uselt humör av förnumstigheten i seriealbumet Hjälpas åt – om marknader och människor, utgivet av Timbro.” - Johannes Klenell recenserar boken i Arbetet Kultur.

 
Klicka här för att köpa Hjälpas åt: om marknader och människor
Ideologipaketet - nya läsguider och utbildningsmaterial
Vad passar bättre i pandemitider än att ha en gemensam bokcirkel? I ett erbjudande som är särskilt riktat till de borgerliga ungdoms- och studentförbunden har vi tagit fram flera nya läsguider. Vill ni köpa in flera böcker till en bokcirkel och få tillhörande läsguider? Kontakta [email protected]

I dagsläget finns nya läsguider till bland annat dessa titlar:
Till globalismens försvar av Dalibor Rohac
Den svenska liberalismens historia av Johan Norberg
Liberalism: Frihet, jämlikhet, välstånd av Deirdre McCloskey
Mänskligt handlande av Ludwig von Mises

Kalendarium
22 februari – 8 mars: Bokrea på timbro.se/forlag
2 mars: Lansering av De arabiska såren (Eli Göndör, red.)
11 mars: Lansering av Efter Alliansen. Idéer för en ny borgerlighet (Emanuel Örtengren & Zebulon Carlander, red.)

Timbro grundades 1978 och är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv. Vårt uppdrag är att utveckla idéer och långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Vi tror på allas rätt att forma sitt eget liv, i sin egen takt och att ta ansvar för detsamma.

Timbro på Twitter   |   Timbro på Facebook   |   Skicka vidare till en vän
 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Stiftelsen Fritt Näringsliv följer GDPR vilket betyder att vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter.
Vår integritetspolicy innehåller fullständig information, länk här
Har du några frågor så kontakta vår dataskyddsansvarig: [email protected]






This email was sent to [email protected]
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Timbro · Box 3037 · Stockholm 103 61 · Sweden