Iedereen die de politiek ingaat doet dat vanuit de wil om de wereld te verbeteren. Maar soms lijkt het alsof we in Den Haag meer bezig met de waan van de dag.

Beste John,

Iedereen die de politiek ingaat doet dat vanuit de wil om de wereld te verbeteren. Maar soms lijkt het alsof we in Den Haag meer bezig met de waan van de dag. Met ‘wie er wint’, ‘wie de eerste is’, in plaats van welke problemen we aan het eind van de dag hebben opgelost.

Het is tijd om afscheid te nemen van dit soort scorebordpolitiek, zei ik bij de Politieke Beschouwingen gisteren. De grote thema’s van deze tijd vragen om inhoudelijk debat.

Zoals over het lerarentekort, dat we echt kunnen oplossen als we andere keuzes maken. De salarissen in de zorg, die niet worden verbeterd. Of de wachtlijsten in de jeugdzorg. Zodat we ook de jongeren kunnen helpen die met zulke complexe problemen kampen dat ze tussen wal en schip vallen. Over het beschermen van onze natuur en het aanpakken van het stikstofprobleem.



Als we aan het einde van het jaar terugkijken naar hoe wij het als parlement hebben gedaan, dan gaat het niet om de vraag welke politicus het goed heeft gedaan en welke slecht. Dan gaat het over de vraag of we deze problemen hebben weten op te lossen.

Dat is waar politiek over gaat. Over idealen en het aanpakken van problemen. Het nieuwe politieke jaar is begonnen. Wij zijn er klaar voor. Jij ook? Word lid van GroenLinks!

Tot snel,
Jesse

Sent via ActionNetwork.org. To update your email address, change your name or address, or to stop receiving emails from GroenLinks, please click here.