De wereld staat vanaf 20 tot en met 27 september op zijn kop. Aan de #GlobalClimateStrike, geïnspireerd door Greta Thunberg; het meisje dat in haar eentje met een bord elke vrijdag voor het Zweedse parlement ging staken, doen steeds meer grote spelers mee

Beste John,

De wereld staat vanaf 20 tot en met 27 september op zijn kop. Met de #GlobalClimateStrike, geïnspireerd door Greta Thunberg; het meisje dat in haar eentje met een bord elke vrijdag voor het Zweedse parlement ging staken, doen steeds meer mensen en organisaties mee.

Op vrijdag 27 september gaan wij naar de Klimaatstaking in Den Haag. Al meer dan 1000 GroenLinksers gaan mee! Heb jij je al aangemeld?


Waarom deze staking nodig is
Een greep uit het nieuws van afgelopen tijd geeft mij al 3 redenen om 27 september de straat op te gaan voor een ambitieuze aanpak van de klimaatcrisis.

1. We importeren vlees en soja als veevoer waarvoor onmisbaar regenwoud wordt vernietigd. Lokale bevolking wordt opgejaagd, plant- en diersoorten verdwijnen.
2. Van heel Europa kampen in ons land de meeste kinderen met astma, door fijnstofuitstoot. En nog wil dit kabinet vliegvelden zoals Schiphol en Lelystad Airport uitbreiden.
3. De Nederlandse overheid geeft dubbel zoveel subsidies aan de fossiele industrie dan aan hernieuwbare industrie.

Het klimaat staat door de Klimaatmars in maart en scholieren zoals Greta wereldwijd op de agenda. Maar het is belangrijk dat we druk blijven zetten!

Heb je je al aangemeld? Nodig dan zoveel mogelijk vrienden, familie en kennissen uit via Whatsapp:


Samen gaan we voor een prachtige Klimaatstaking. Tot de 27e!

Groet,
Wijnand
Campagneleider GroenLinks

Sent via ActionNetwork.org. To update your email address, change your name or address, or to stop receiving emails from GroenLinks, please click here.