Zo begon de speech die ik net gaf in de Melkweg tijdens het GroenLinks-congres dat online plaatsvond. Ik ben ongelofelijk trots en dankbaar dat jullie me opnieuw hebben gekozen als lijsttrekker van onze prachtige beweging.

Beste John,

‘Ik zie je’ is na ‘ik hou van je’ misschien wel het belangrijkste wat je tegen iemand kunt zeggen. Maar hoe vaak zeggen we het eigenlijk? Ik zie je, ik hoor je. Erkenning. Gezien worden voor wie we zijn. Dat hebben we allemaal nodig.

Zo begon de speech die ik net gaf in de Melkweg tijdens het GroenLinks-congres dat online plaatsvond. Ik ben ongelofelijk trots en dankbaar dat onze leden mij opnieuw hebben gekozen als lijsttrekker van onze prachtige beweging.


Na de coronacrisis moet Nederland namelijk niet terug naar hoe het was. Naar de status quo van rechtse partijen. Partijen die bezuinigen op de zorg, op onderwijs, op cultuur. Partijen die de klimaatcrisis niet serieus nemen en racisme bagatelliseren.

Nederland verdient een solidaire samenleving, waarin iedereen gezien wordt. Het is tijd om te kiezen. En wij kiezen voor een betere beloning voor het werk van de helden in de zorg. Wij kiezen ervoor om geen miljarden weg te geven aan multinationals, maar voor verhoging van het minimumloon. Wij kiezen voor een daadkrachtige aanpak van de klimaatcrisis via een CO2-belasting en om niet weg te kijken van institutioneel racisme. Om deze verandering waar te maken, wil ik GroenLinks de regering in leiden. Samen met onze progressieve bondgenoten van de PvdA, SP en D66. Volgend jaar zijn de Tweede Kamerverkiezingen en daar heb ik jouw hulp hard bij nodig:


De tijd van makkelijk zeggen ‘dat kan niet’, is voorbij. Het is een excuus van de gevestigde orde om verandering tegen te houden. Wij zijn een partij die staat voor een visie en durft in te gaan tegen de status quo. Dat maakt ons gehaat én geliefd. Het maakt mij buitengewoon trots om deel te zijn van deze beweging.


Groet,

Jesse

Sent via ActionNetwork.org. To update your email address, change your name or address, or to stop receiving emails from GroenLinks, please click here.