Er kwamen zoveel reacties op mijn mail van donderdag. De vraag is dan ook urgent: wie betaalt de rekening van de crisis?

Beste John,

Er kwamen veel reacties op mijn mail van donderdag. De vraag is dan ook urgent: wie betaalt de rekening van de crisis? Als we nu niet zorgen dat grote bedrijven de staatssteun terugbetalen, als we nu niet zorgen dat aandeelhouders mee betalen, dan komt die rekening bij ons terecht. Bij mensen die werken in de zorg. Bij mensen met een flexcontract. Tijdens het debat kwam namelijk naar voren dat Rutte nog steeds denkt dat trickle down economics werkt: het idee dat geld van de allerrijksten doorsijpelt en voor werkgelegenheid zorgt.


Word lid om een einde te maken aan de status quo ✊


Maar mensen hebben door dat niet zo werkt. Al meer dan 100.000 mensen tekenden onze petitie ‘Geen gratis geld voor grote bedrijven’ – de oproep om van staatssteun een lening te maken. Dit is een duidelijk signaal aan het kabinet. Natuurlijk moeten we elkaar helpen, natuurlijk moeten we de hand reiken aan bedrijven die het moeilijk hebben. Maar dit mag nooit ten koste gaan van mensen waar onze samenleving zo afhankelijk van is, zoals gebeurde na de vorige economische crisis.

Afgelopen week verschenen er historische werkloosheidscijfers. Al 160.000 mensen verloren de afgelopen weken hun baan, vooral jongeren en flexwerkers. Terwijl grote bedrijven die belasting ontwijken op staatssteun kunnen rekenen. Onze roep om een rechtvaardiger systeem, waarin de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen, is dus urgenter dan ooit. Laten we onze krachten bundelen, omdat wij geloven in een solidaire samenleving. Dat betekent een einde aan de status quo, liever gisteren dan vandaag. Word lid van onze beweging, samen maken we een vuist tegen de ongelijkheid.


Groet,

Jesse

Sent via ActionNetwork.org. To update your email address, change your name or address, or to stop receiving emails from GroenLinks, please click here.