Beste John,

Het is bijna niet voor te stellen, maar het kabinet wil vanaf 2026 een eigen bijdrage invoeren in de jeugdzorg. Ouders en kinderen krijgen de rekening voor zorg die ze niet kunnen missen. Ik vind dat onbegrijpelijk en onverantwoord. Daarom wil ik je vragen mee om te helpen en deze petitie te ondertekenen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de eigen bijdrage van tafel gaat!

Ja, ik teken de petitie ✍️

Met een forse eigen bijdrage wil het demissionaire kabinet 500 miljoen extra bezuinigen. Maar de jeugdzorg kan deze bezuiniging niet aan. Minderjarigen met wie het niet goed gaat, krijgen nu al niet de hulp waar ze recht op hebben. Als ouders en kinderen straks zelf moeten betalen voor onmisbare jeugdzorg, gaan ze zorg vermijden, omdat ze het geld niet kunnen missen. En dan worden de problemen alleen maar groter.

Het is niet voor niets dat Jeugdzorg Nederland, FNV Jeugdzorg, Stichting ExpEx en MIND fel tegen zijn. Nu moet het kabinet inzien dat de jeugdzorg geen extra bezuiniging aankan. Kwetsbare kinderen en hun ouders verdienen goede hulp. En geen rekening op de deurmat.

Ik hoop dat je wilt helpen door de petitie te tekenen en verder te verspreiden.

Ja, ik help mee

Veel dank! 

Hartelijke groet,

Lisa Westerveld
Woordvoerder Jeugdzorg GroenLinks-PvdA in de Tweede Kamer

Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.