Beste John,

80 procent van Nederland zegt te gaan stemmen bij de Europese verkiezingen. Maar uiteindelijk gaat maar de helft daarvan daadwerkelijk naar de stembus.

Zet een reminder in mijn agenda

Zelfs mensen die deze verkiezingen hartstikke belangrijk vinden, gaan vaak niet stemmen. Hoe dat kan? Rijles, sportklasje, filmavond. De kroeg, de club, de bieb. Je baan, je school, je familie. Er komt altijd wel iets tussendoor.

Maar op donderdag 6 juni zijn de Europese verkiezingen. En ze zijn belangrijker dan ooit.

Voor stevig en eerlijk klimaatbeleid. Voor een veilig Europa in een steeds minder veilige wereld. Voor een vrij en welvarend Nederland voor iedereen. Dat is waar deze verkiezingen over gaan.

Met de groeiende invloed van radicaal-rechtse partijen is het zaak dat zo veel mogelijk mensen gaan stemmen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het helpt om een bewuste afspraak met jezelf te maken om te gaan stemmen op verkiezingsdag.

Wij helpen je het herinneren met een handige uitnodiging die je in je agenda kunt zetten:

Zet een reminder in mijn agenda

Alleen als groene en rode kiezers massaal naar de stembus gaan, kunnen we voorkomen dat radicaal-rechts het in Europa voor het zeggen krijgt. Daarom wil ik je vragen om een afspraak met jezelf te maken om te gaan stemmen. Het kost maar een minuutje en het maakt een groot verschil. Want iedere stem telt.

Bedankt!

Groet,

Laura Vissenberg
Campagneleider GroenLinks-PvdA

Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.