Lees meer over de nieuwste uitgave van Zicht magazine
Nieuwsbrief juni

In deze nieuwsbrief leest u onder andere over het komende zomernummer van Zicht over christelijke politiek in een seculiere tijd. Verder treft u informatie aan over de jaarlijkse Guidolezing en voorziet Aarnout van Gelder u van een reflectie aan op de Thorbeckelezing van Kamerlid Omtzigt en eindigen we met een zomergroet.

Afhaken of aansluiten?

"Augustinus betoogt dat slechte strijd wordt ingegeven door slechte begeerten. In de politiek gaat het dan om macht, aanzien en aandacht. Wie echter meent dat het geluk afhangt van het tijdelijk goede, lijkt op een vis die, zonder het bedrieglijke haakje op te merken, in het aas hapt."  Lees meer over christelijke politiek in een seculiere tijd in deze editie van Zicht!

Bent u nog geen Zicht abonnee? U kunt de zomer-editie van Zicht alvast bestellen (vóór 1 juli zònder verzendkosten) via onderstaande knop! Ga naar de website van het Wetenschappelijk Instituut voor meer info en mogelijkheden!

Guidolezing: Save the date!

Dit jaar staat de jaarlijkse Guidolezing gepland op maandagavond 6 november, om 19.45 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.15u). De locatie voor de lezing is het welbekende Kasteel Woerden. Het thema zal gaan over "Vrijheid van onderwijs - een voortdurende bron van zorg".

Prof. mr. J.W.L. Boeksteeg zal ons van een boeiende lezing over dit thema voorzien. Hansko Broeksteeg is hoogleraar staatsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en gespecialiseerd in politiek staatsrecht en gemeenterecht. Reserveert u de datum alvast in uw agenda? Informatie over aanmelding volgt na de zomervakantie. Graag tot dan!

Feiten en cijfers over de Eerste Kamerverkiezingen

De SGP behoudt haar twee zetels in de Eerste Kamer! Naast fractievoorzitter Peter Schalk is op 30 mei jl. helder geworden dat ook Diederik van Dijk door mag met zijn werk in de Eerste Kamer. Dankzij de stemmen- en zetelwinst van de SGP bij de Provinciale Statenverkiezingen behaalde de partij een restzetel bij de Eerste Kamerverkiezingen. Lees in een uitgebreid artikel alles rondom feiten en cijfers van de Eerste Kamerverkiezingen.

Reflectie Thorbeckelezing

Op 14 april hield Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt de zogenaamde Thorbeckelezing. Daarin vroeg hij aandacht voor het slechte functioneren van het huidige politieke bestel. Op verschillende manieren is dat in strijd met de Grondwet. Zo kan de regering belangrijke besluiten buiten het parlement om nemen en is er beperkte democratische controle op de totstandkoming van invloedrijke EU-regelgeving. Daarnaast wordt het voor de burgers en het parlement steeds lastiger om het bestuur te controleren. Lees de reflectie via de website!

Maak kennis met Zicht en word abonnee!

Bent u nog geen Zicht abonnee? Word nu abonnee via onze website en ontvang o.a. het themanummer over ‘Schild der zwakken’ en een welkomstcadeau naar keuze bij u thuis! Wij wensen u veel leesplezier! 

De volgende Zicht-editie komt begin juli uit. Het thema is ‘Afhaken of aansluiten. Christelijke politiek in een seculiere tijd’. 

P.S. Ben jij student of lid van SGP-jongeren? Dan ontvang jij korting op het abonnement! Ga naar de website wi.sgp.nl/zicht voor meer info!

Zomergroet

Inmiddels staan we alweer aan de start van de zomervakantie. Graag wensen wij u een goede zomer toe. In de zomermaanden is het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP beperkt bereikbaar. Uiteraard kunt u uw vragen blijven stellen, zowel via mail als telefoon. Houd u er wel rekening mee dat het soms wat langer kan duren voordat u een antwoord ontvangt.

Foto v.l.n.r.: Aarnout van Gelder, Jeanette van der Elst, Femke van Amerongen en Jan Schippers

Deze e-mail is persoonlijk aan u gericht. Wij vragen deze e-mail niet door te sturen ter voorkoming dat anderen uw nieuwsbriefvoorkeuren aanpassen.