From Partij voor de Dieren <[email protected]>
Subject Meldpunt hittestress bij dieren
Date June 9, 2023 3:37 PM
  Links have been removed from this email. Learn more in the FAQ.
  Links have been removed from this email. Learn more in the FAQ.
Geduld is op, PvdD opent meldpunt | [[link removed]] Webversie&nbsp;Beste nieuwsbrieflezer,&nbsp;De komende dagen wordt het tropisch warm. Deze hoge temperaturen hebben ernstige gevolgen voor dieren in de veehouderij. Voor varkens zijn temperaturen vanaf 20 graden al warm en koeien en kippen kunnen last krijgen van de warmte vanaf 22 graden.

Zie jij hittestress bij dieren in de wei, transportwagen of stal?

[[link removed]] Meld het hier!

Tekenen van hittestress bij dieren:Snelle ademhaling/ademen met open mondSchuimbekken, zweten of trillenCoördinatieverliesOnrust

LusteloosheidWat staat er in de wet?

Het is wettelijk verplicht om dieren te beschermen tegen slechte weersomstandigheden, zoals hitte. Toch zien we dat veel dieren in de wei geen schaduw hebben. In 2021 steunde een meerderheid van de Tweede Kamer een [[link removed]] voorstel van de Partij voor de Dieren voor kortere wachttijden bij slachthuizen tijdens warm weer. Toch wordt dit nog steeds niet nageleefd en gecontroleerd door de NVWA. In december werd een [[link removed]] voorstel van de Partij voor de Dieren aangenomen om uiterlijk dit voorjaar de maximale temperatuur voor diertransporten te verlagen. Die tijd is voorbij.&nbsp;

&nbsp;Wat vindt de Partij voor de Dieren?

“Door deze zachte afspraken met de sector komt het helaas nog steeds voor dat dieren op hete dagen ellenlang in hete vrachtwagens voor de deur van slachthuizen moeten wachten, of rondjes moeten blijven rijden tot ze worden uitgeladen”, zegt PvdD-Kamerlid Eva Akerboom. Het geduld is op. De Partij voor de Dieren opent een [[link removed]] meldpunt.

&nbsp;

Naast het openen van dit meldpunt stelde PvdD-Kamerlid Eva Akerboom ook [[link removed]] Kamervragen. Ze roept de minister van Landbouw dringend op om nu actie te ondernemen tegen hittestress bij dieren.&nbsp;Actie is nú nodig!&nbsp;&nbsp;Hartelijke groet,Partij voor de Dieren[www.facebook.com/PartijvoordeDieren] [www.facebook.com/PartijvoordeDieren] [www.facebook.com/PartijvoordeDieren] [www.facebook.com/PartijvoordeDieren] Wil je geen nieuwsbrieven meer ontvangen van de Partij voor de Dieren? Schrijf je [twitter.com/PartijvdDieren] hier uit.


E-mailmarketing van MailCamp
Screenshot of the email generated on import

Message Analysis