Lees meer over verkiezingsanalyses van de Provinciale Statenverkiezingen
Nieuwsbrief april

In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de nieuwste uitgave van Zicht. Verder kunt u interessante verkiezingsanalyses lezen over de Provinciale Staten. Ook treft u een waardevol belijdenisgeschenk aan en krijgt u een inkijkje in het onderzoek naar waarom christenen op niet-christelijke partijen stemmen.

Aanpassen of opkrassen?

Er leeft veel ongemak over de huidige polarisatie in politiek en samenleving. Dreigen we als samenleving door versplintering uiteen te vallen? Maar er is ook een andere tendens: het denken in termen van inclusiviteit en verdraagzaamheid dringt zich op. Vaak gecombineerd met de gedachte dat ‘alles moet kunnen’ en ‘iedereen zichzelf mag zijn’. Hoe ga je hiermee om als politicus, bestuurder en burger? Lees het in deze editie van Zicht!

Bestel deze Zicht-editie via onderstaande knop. Bent u nog geen Zicht abonnee? Ga naar de website van het Wetenschappelijk Instituut voor meer info en mogelijkheden!

Belijdenisgeschenk

Zoekt u een geschenkboekje voor iemand die openbare geloofsbelijdenis doet? Dan is dit een passend cadeau. ‘Belijdend in de bres’ bevat bijna 100 citaten van Guido de Brès, de opsteller van de Nederlandse geloofsbelijdenis (1561). Daarnaast een levensschets, een aantal foto’s en een korte toelichting op zijn belangrijkste publicaties. De bloemlezing uit Guido’s werken geven een goede indruk van zijn opvattingen en tonen dat hij onverbloemd uitkwam voor zijn geloof. Aanbevolen!

PS: U kunt het boekje ook verkrijgen bij de plaatselijke boekhandel.

Meld je aan voor de Guido Academie!

Ga je graag een stevig inhoudelijk debat aan? Wil je verder kijken dan de politieke waan van de dag? Je bezinnen op de grondbeginselen van christelijke politiek? Dan nodigen we je graag uit voor onze jaarlijkse Guido Academie! Dit keer besteden we aandacht aan het thema ‘solidariteit’. 

Ter voorbereiding op de Guido Academie ontvangen de deelnemers leesmateriaal over het onderwerp. Tijdens de Guido Academie houden experts een voordracht over het politiek concept. Er is volop ruimte voor persoonlijke ontmoeting en contact met experts en de andere deelnemers om over deze onderwerpen door te spreken. Lunch is inbegrepen. Toegang is vrij. Nog enkele plekken beschikbaar. Let op: VOL = VOL!

Verkiezingsuitslag SGP

Hoort de SGP nu bij de winnaars of bij de verliezers of bij geen van deze twee categorieën? Daarvoor bezien we in deze bijdrage hoeveel de winst of het verlies in statenzetels bedraagt bij alle partijen. Lees het eerste deel van de verkiezingsanalyse!

Lees meer
Winnaars en verliezers

Welke partijen hebben het goed gedaan bij de Provinciale Statenverkiezingen? En waar liepen kiezers weg? In deze bijdrage bezien we welke partijen hun kiezers weten vast te houden of te motiveren om naar de stembus te gaan. Lees het in deel twee.

Lees meer
Enquête over stemgedrag van christenen: doe mee

Waarom stemmen christenen? En op welke partijen stemmen ze? Uit eerder onderzoek bleek dat meer dan de helft van de kerkgaande christenen niet op een christelijke partij stemt. Wat kenmerkt de christenen die op een seculiere partij stemmen? En wat die (wel) confessioneel stemmen? Welke rol speelt iemands denominatie, kerkgang of leeftijd?

Als student bestuurskunde aan de Tilburg University doet Elisa Serné hier onderzoek naar namens het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP.

Elisa: 'Het is immers erg interessant om te ontdekken welke beweegredenen aan de stemkeuze van christenen ten grondslag liggen. Om hier inzicht in te krijgen heb ik een enquête opgesteld. Ik wil iedereen die zichzelf beschouwt als christen van harte uitnodigen om deze in te vullen. Ik ben namelijk enorm benieuwd naar jouw standpunt en mening over een aantal stellingen en thema’s!’

Maak kennis met Zicht en word abonnee!

Bent u nog geen Zicht abonnee? Word nu abonnee via onze website en ontvang o.a. het themanummer over ‘Schild der zwakken’ en een welkomstcadeau naar keuze bij u thuis! Wij wensen u veel leesplezier! 

De volgende Zicht-editie komt begin juli uit. Het thema is ‘Profiel christelijke partijen’. 

P.S. Ben jij student of lid van SGP-jongeren? Dan ontvang jij korting op het abonnement! Ga naar de website wi.sgp.nl/zicht voor meer info!

Deze e-mail is persoonlijk aan u gericht. Wij vragen deze e-mail niet door te sturen ter voorkoming dat anderen uw nieuwsbriefvoorkeuren aanpassen.